Bergans ryggsäck Trysil 65L

Ryggsäck måste man ju ha, inför köpet gjorde ingen efterforskning alls, det rekommenderar jag nog att man gör. Man bär den med sig hela tiden och den blir ett med dig när du vandrar, så lite tid ska man nog lägga ner.2016-09-17_10-44-02Jag åkte till XXL och hade en prisgräns på tusen kronor. Mitt val föll på Bergans ryggsäck Trysil på 65L. Den väger in på 1,2 kg när den är tom, och ska klara personer mellan 160-200 cm. Bärsystemet som de kallar QuickAdjust™ är hyfsat enkelt att ställa in för att få det bekvämt. Man kan också flytta systemet som sitter fast med kardborreband upp och ner beroende på var man vill ha vikten. De första gångerna jag vandrade med den så fick jag ont på höfterna där den vilar. Kändes som att det skulle vara blåmärken när man kollade under tröjan men så var det inte, men öm var man. Men det är ändå skönt att den vilar så mycket på höfterna och inte så mycket på axlarna.

Data taget från XXL:s hemsida:

– Fästpunkter och kompressionsremmar
– Polstrat höftbälte
– Toppöppning med snölås och bottenöppning
– Nyckelkrok
– Justerbar bröstrem
– YKK-dragkedjor
– Polyester 600D

byxororyggaNågot som jag tycker är bra med denna är att man kan mata i saker både uppifrån och underifrån. Det som vore bättre hade varit om det gått en dragkedja hela vägen så man öppnar hela ryggsäcken, som deras Heliumvariant som Malin har. Men detta fungerar bra i alla fall för mig.

Det är inte många fack i väskan. I det stora facket finns det ett tunn ficka som man kan ha platta saker, så som karta. Jag brukar stoppa i chokladkakor där, men de krossas i alla fall… Ovanpå väskan finns en utrymme som jag har alla småsaker i så som kåsa, tallrik, diverse små pryttlar. Den ska gå att ta bort men det är inget jag har haft behov av att prova. På sidorna av väska finns nätfack för t.ex vatten och andra saker man vill ha lättillgängligt under vandringen. Det finns också hällor så att man med spännband kan sätta fast saker bakpå på väskan, bilden till höger har jag t.ex. liggunderlaget sittandes där. Numera har jag lärt mig packa bättre så det får plats i väskan :).

Denna ryggsäck kostade 999kr. Någon dag senare kom jag på att jag glömt köpa en sak och åkte tillbaka till XXL och fick då se att ryggsäcken jag köpt nu var nedsatt till 599kr. Frågade i kassan om det gick bra att få tillbaka pengar då de har prisgaranti och det ska gå bra så länge jag hade kvittot kvar, så nästa dag blev det till att åter besöka XXL. Det tog dock ca 30 minuter och tre personer i personalen att lösa det, var något systembyte som de inte kunde med.

Ryggsäcken ska rymma 65l, tycker ibland att den är lite trång, tycker inte själv att jag har så mycket i den. Om man jämför med Malins 55 liters och hon har då stormkök och en gastub i sin också. Liggunderlaget jag använder är i och för sig bra mycket större. Någon etapp ska jag jämföra vad som skiljer våra packningar åt. Kanske har jag något att lära.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s