Nektarinkaka på stormkök

Efterrätt är en mänsklig rättighet när man vandrat tills fötterna värker. Det ska vara lite onyttigt och ganska sött. Nektarinkakan är extremt enkel och kan varieras med andra frukter. Äpple är också gott.

nektarinkaka
Nektarinkaka, innan den är gräddad. I vanlig ordning är jag glad att det finns någon bild alls på maten vi äter, det är liksom inte prioriterat när man är hungrig…

Skiva nektarinerna tunnt. Eller be Morgan göra det, han skivar väldigt konsekventa och tunna skivor vilket är bra. Fast det är klart, inte alla kan vandra med Morgan, då blir han trött i fötterna och han har faktiskt annat att göra i sitt liv än att vandra bara för att skiva nektariner åt folk.

Sockerkaksmixen kanske inte är en höjdarprodukt hemma i köket, men ute på vandring är den användbar. Jag väger upp pulvret i en plastpåse hemma, det är ju onödigt att bära på hela paketet. På plats häller jag vattnet i plastpåsen och kramar ihop tills smeten är klumpfri.

nektarinkaka-2
Locket till grytorna på Trangia-köket passar inte på stekpannan, eftersom det ska ligga i stekpannan när man packat ihop allt. Med två pinnar över stekpannan så ligger locket i alla fall ovanför. Det funkade. Typ.

Smält smöret i stekpannan och lägg i nektarinskivorna. Dra ner gasen så lågt du bara kan, lågan ska vara på gränsen till att slockna. Häll smeten ovanpå nektarinerna och vänta en evighet tills smeten har blivit kaka. Har du ett lock som passar kan du använda det, annars får du improvisera ett lock. Även ett dåligt lock är bättre än inget.

Vänd upp och ner på kakan när den är klar om du vill vara lite fancy. Har man lagt skivorna lite snyggt i stekpannan från början får man ett snyggt mönster. Morgan och jag kör lite mer… rustikt.

nektarinkaka-3
Första gången vi lagade nektarinkaka råkade den bli lite väl krispig… Vi har inte för vana att äta på papptallrik, det var en kreativ lösning på ett problem, och det kommer inte upprepas hoppas vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s