Ånnaboda – Suttarboda ( – Leken)

2016-07-07_09-53-19Etapp 10 med en svårighetsgrad på 1 av 3  och är 7 km, börjar med en av de finaste etappstarterna. Etappen är väldigt lättgången och trevlig, det är också en del av den rundslinga som finns i Ånnaboda och rekommenderas för dagsturer, leden är bred och inte alls så backig.

Längs med denna etapp finns det många fina vyer ut över landskapet.

Vandringen sker ibland på spångar längs med våtmarker, en del är klädda med hönsnät vilket gör att de är mycket trevligare att gå på när de är blöta.

Stigen man följer varierar även i underlaget och är som i detta fallet ibland väldigt långa vägavsnitt.

Malin

När vi gick där längs en av de längre sträckorna på en grusig väg i långsam uppförsbacke började vi fantisera om vem som målar de orangea markeringarna längs leden. Någon måste ju gå med hink och pensel med jämna mellanrum och bättra på. Så föddes idén om Evert. Han har blivit en ständig följeslagare på stigarna.

2016-07-07_10-26-33
Det är gott om blåbär i skogen den här gången. Färska blåbär i havregrynsgröten är lyxigt.

Morgan:

Utsikterna är alltid slående, det blir en hel del bilder tagna nu på vandringarna.

p1040496

Helt plötsligt så fortsatte leden igenom en fårhage.

2016-07-07_13-37-33

Då denna etapp är ganska kort (och vindskyddet i Suttarboda inte var så inbjudande) så fortsätter vi på etapp 11 på en gång och övernattar längs med den. Här  följer ett litet bildspel, klicka på en bild för att se den större.

2016-07-07_15-49-29När solen låg på och man var som lagom mör i kroppen så gick vi längs skyltar som dessa på höger sida och nationalpark på vänster sida. Uppför o nerför och myrar efter vartannat gjorde att man började önska att man var framme snart.

Malin:

I Dunderklintarna fick vi se fjällbjörk och ett och annat hjortron.

Jag har aldrig varit så lycklig över att se en elledning någonsin i mitt liv. Den signalerade att det bara var ganska långt kvar till vindskyddet. Det var tredje gången vi gick under den på den här vandringen.

Morgan:

När vi  väl var framme så var det bara så skönt att få ta det lugnt, men först måste man kapa ved, tända eld, packa upp, ta hand om sår innan man kan slappa.

 

Fortsätt läsa om dag 2 här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s