Mogetorp-Digerberget

Morgan:

Första etappen för mig och det första orangea märkningen på min vandring av Bergslagsleden. Vi tog Norabussen från Örebro resecentrum ut till Mogetorp. Att vandra har jag inte provat på förut, inte på detta sätt i alla fall, om man inte räknar lumpen. Men skönt att komma ut i skogen och få njuta av lugnet och naturen.

Mogetorp-Digerberget är etapp 7 på bergslagsleden den är 17 km lång och har svårighet 2 av 3, kan inte riktigt säga att den var så svår. Vi ska bara vandra denna etapp och övernatta i vindskydd ungefär på mitten av den, väderprognosen för vandringen är mulet och lätt nederbörd.

Malin:

Det var inte min första bit på Bergslagsleden, jag gick etapp 8 & 9 i maj med annat sällskap. Den här biten var definitivt lättare. I ett svagt ögonblick lovade jag Morgan att jag följer med på de etapperna om han följer med på alla de andra…

Det är inte heller första gången jag vandrar, jag vandrade mycket i tonåren, nästan varannan helg under säsong under några år. Ändå känner jag rätt mycket resfeber kvällen innan vi går ut, det är så många saker som kan gå fel och saker man måste komma ihåg att ta med sig. Jag måste säga att det har hänt mycket på utrustningsfronten sedan jag var ute i skogen sist, ryggsäcken väger inte längre tre kilo, sovsäcken är inte det största i väskan och materialen är både mer praktiska och lättare.

Vattentäta skor rekommenderas när man förväntar sig regn, inte lika kul när man går i torrt och varmt väder. Som tur är så är mina vandringskängor inte helt täta, så viss ventilation sker. Jag hade det nog lite bättre om fötterna än Morgan den här gången i alla fall.
Det man däremot ska passa sig för om man ska vandra långt är byxor med vattentäta partier i rumpan. Inte trevligt när man blir varm, och det blir man fort. Bättre med byxor som torkar fort, och en lång regnjacka eller ett helt ställ.

2016-06-30_10-52-39
Mogetorp. Malin rättar till packningen. Bananerna hänger i tygkassen på utsidan, för bananer gillar inte att vara inuti ryggsäcken. De är faktiskt inte alls förtjusta i att vandra.

Morgan:

Det började bra efter bara några hundra meter träffade vi på blåbär, blåbär i massor, vilken kändes väldigt trevligt. Nya vandringskängorna är på, men de är inte vattentäta, en liten miss, vilket märktes efter att det börjat regna efter några kilometer, när regnet ökade passerade vi en skylt som det stod ”Grotta” på, så vi uppsökte den och tog lunch, riktigt trevlig ställe att luncha på, rekommenderas, lunchen bjöd på ljummen(kall)pastasallad.

2016-06-30_12-22-46
Das Grotta. GPS: 59.44871, 15.09059

Med mat i magen så var humöret på topp. När vi kommit fram till vindskyddet efter flera regnskurar blev det till att tända en brasa på en gång för att torka kläder, skor och själen.

morgan-i-grottan
Morgan i grottan i Rökärr

 

2016-06-30_15-35-26
Vindskyddet vid Kvarndammen. Torkning pågår.

Malin tillagade plattmat till middag. Tonfisk i tomatsås och soltorkad tomat. Oliver med citronsmak är en blandad upplevelse som kan smakas men man gör nog inte om det…

2016-06-30_18-23-43
Plattmat

Malin:

Mitt i middagslagningen kom ett brak i skogen, vår före detta kollega David överraskade när han kom susande på cykeln. Det var kul, även om mötet blev lite kort, han hade visst mer att cykla den kvällen. Inte hann vi ta någon bild på honom heller, rutinerna för dokumentering sitter inte riktigt än.

Morgan:

Under natten regnade det massor så dag två började med torra strumpor och skor på fötterna som efter några meter i ormbunkssnår var som två pooler, men man vänjer sig och snart är det glömt att fötterna badar. Tyvärr så blev inte vädret bättre utan det regnade nästan hela sträckan, när vi kom fram till bergmansbyn Pershyttan så blev det bara att gå gå och gå så man kom fram. De orangea markeringarna i Pershyttan var det lite si o så med och lätta att missa, kanske berodde detta på rådande väderförhållanden men det kändes i alla fall så. Efter som vi skulle åka buss hem så gick vi in till Nora där vi tog bussen hem, men först blev det en mellis i busskuren mackor och energibars, kommer nog recept på dom så småningom.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s